Bal,
çiçeklerin salgıladığı nektarın arılar tarafından alınarak petek gözlerinde
suyunun uçurulduğu yoğunlaştırıldığı çok değerli bir besindir. Bal o kadar değerli bir besindir ki kutsal
kitaplara ve peygamber hadislerine konu olmuştur. Kuran-ı Kerimde Nahl Suresi
68 ve 69 ayetlerde bal geçmektedir.
Nahl
Suresi 68 ve 69 ayetleri tefsiri
Ve rabbin bal arısına şöyle ilham
etti: "Dağlardan, ağaçlardan ve insanların kurdukları çardaklardan kendine
yuvalar edin. (68. ayet)
Sonra her
türlü besleyici ürünlerden ye; rabbinin koyduğu kanunlara boyun eğerek çizdiği
yollardan git!" Onların karınlarından, farklı renk ve çeşitlerde şerbet
(kıvamından bir sıvı) çıkar ki onda insanlara şifa vardır. İşte bunda da
düşünen bir topluluk için açık delil bulunmaktadır. (69. ayet)
1. Doğal antioksidandır.
2. Enfeksiyon yapan bakterilerin
üremesini engeller.
3. Bağışıklık sistemini güçlendirir.
4. Kolaylıkla kana karıştığından
vücuda enerji verir.
5. Balgam sökücüdür.
6. Öksürüğü keser.
7. Sindirimi kolaylaştırır.
8. Bağırsaklardaki probiyotik(yararlı) bakterileri çoğaltır.
9. Boğaz ağrısına iyi gelir.
10. Ve daha birçok sayamadığımız
faydası olan bal mucize bir besindir.
Bal nasıl tüketilmelidir?
Bal bir bardak ılık su ya da süt içine karıştırılarak öylece tüketilmelidir.
Kesinlikle kaynar su ya da süt içine konulmamalı içindeki minarelere zarar
verilmemelidir. Balın içinde su olmadığından içinde mikroorganizma bulunmaz bu
nedenle ılık suya ilave edilerek rahatlıkla tüketilebilir. Bu nedenledir ki bal
uzun yıllar bozulmadan durabilir.
Bizler genç çiftçi olarak Çam Dağı bölgesinde deli bal ve kestane balı üretmekteyiz. Yerimiz en yakın yerleşim yerine 20 km uzaklıktadır ve bu yönüyle tamamen doğal bal üretmekteyiz.
Bal siparişi için:
adrasyel@gmail.com
mail adresinden iletişime geçebilirsiniz.
Çam Dağı bölgesinde KESTANE BALI ve DELİ BAL üretim sahamız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder