 |
kestane çiçeğinde bal arısı |
Bal arılarının,
haziran ayının başlamasıyla açan kestane çiçeklerinin nektarından elde
ettikleri bala kestane balı denir. Kestane balı diğer ballara göre çok değerli
bir bal türüdür. Çünkü kestane ağacı orman bitkisi olduğu için hiçbir zirai
etki, ilaç ve gübre bulunmaz ve bu yönüyle elde edilen en doğal ve en katkısız
bal olması sebebiyle tamamen şifa deposudur. Sayın Canan KARATAY hocanın dediği
‘’GDO lu çiçeklerin balını yemeyin’’ sözü kestane balı için kesinlikle geçerli
değildir. Kestane balının rengi koyu kahverengi, kıvamı yoğun ve tadı buruk,
mahoş ve kestaneye özgü kokusu ve tadı olan bir lezzete sahiptir. Kestane balı
çiçek balına göre demir ve kalsiyum yönünden çok daha zengin içeriğe sahiptir.
KESTANE BALI NASIL TÜKETİLMELİ ?
Kestane balı içerik
olarak çok zengin, etkili ve güçlü bal olduğu için fazla tüketilmesi baş ağrısı
yapar. Bunun için önerilen tüketim şekli tek seferde 2 yemek kaşığı ve günde 4
yemek kaşığını geçmeyecek şekilde tüketilmelidir. En ideali bir bardak ılık su
veya süt içine bir yemek kaşığı karıştırılarak sabah-akşam içilmesi şeklinde
tüketilmesidir.
KESTANE BALI FAYDALARI
 |
kestane balı |
Kestane balı
doğal antibiyotik olması sebebiyle astım, bronşit ve öksürüğe birebir çare olan
mucize bir besindir. Demir ve kalsiyum açısından zengin olduğu için çocuklara
gelişim çağlarında kesinlikle tavsiye edilir. Vücuda güç, kuvvet ve enerji vererek
tüketen kişilerin dinç olmasını sağlar. Kan akışını hızlandırır, kan şekerini
düzenler ve ağrı kesici özelliği olan kestane balının daha birçok derde devası vardır.
Son olarak mucize besin olan balın Kuran Ayetleri’ne konu olduğu
unutulmamalıdır…
Bizler genç çiftçi olarak Çam Dağı bölgesinde deli bal ve kestane balı üretmekteyiz. Yerimiz en yakın yerleşim yerine 20 km uzaklıktadır ve bu yönüyle tamamen doğal bal üretmekteyiz.
mail adresinden iletişime geçebilirsiniz.
Çam Dağı bölgesinde KESTANE BALI ve DELİ BAL üretim sahamız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder